Barion Pixel

Hogy válasszam ki a fotelemet?

A foteled kiválasztáshoz úgy kerülhetsz közelebb, ha eldöntesz előtte egy-két kérdést.

Itt egy kis segítség:

Kik fogják használni?

Ha felnőttek és gyerekek egyaránt egyaránt használják, akkor a legnagyobb felnőtthöz válassz méretet. Ha 170-180 cm magas felnőtt vagy, akkor a Szumo vagy Guzzi legyen a kiindulási alapod. A kisebb fotelek nem fogják támasztani a fejed, csak a hátad. 180 cm felett, az Akebono vagy Zetta alá ne add!

A gyerekek inkább azt a babfotelt csípik, amelyet többféleképpen lehet használni, lehet benne ülni is és feküdni is. Így nekik elsősorban a Guzzi vagy Nappa multifunkci termékeket ajánlom, ami se kicsi, se nagy és még egy felnőtt is kényelmesen belefészkelheti magát.

Ha egy igazi főnöknek szeretnéd magad érezni, a legjobb választás a Sogun! Karfáival, háttámlájával a legkényelemesebb ülőalkalmatosság. Arra viszont vigyázz, hogy viszonylag nagy hely szükséges hozzá!

Alapvetés, hogy minél nagyobb a fotel, annál jobb, de sok egyéb tényezőt is számításba kell venned. Olvass tovább!

Mekkora hely van a fotelnek? 

Gondolkodj úgy, hogy a fotel az állandó helyén körbejárható legyen, azaz egy 40 cm-es sávot számolj hozzá a fotel alapterületéhez. Pl. van egy fantasztikusan csodálatosan kényelmes Szumo foteled, melynek átmérője 90 cm. Ha állandó helye lesz a helyiségben, tehát nem fogod a sarokban tárolni és csak használatkor elővenni, akkor 170 cm átmérővel számolj. Így szellős marad a helyiség.

Persze ezt az elvet nyugodtan figyelmen kívül hagyhatod, ha a kényelem igénye mindennél fontosabb! Bevallom, én is ezt teszem.  

Milyen anyagtípust válasszak?

Alapvetően érzelemből válassz. Ha ragaszkodsz a természeteshez, válaszd a vásznat, ami 100% pamut. Ebben az esetben viszont le kell mondanod a vízállóságról és a kosztaszító tulajdonságról.

Ha főként kültéren fogod használni, mindenképp a KENT vízhatlan anyagot válaszd. Ez a az anyag egy kellemes tapintású szövött poliészter, mely a hátoldalán impregnáló réteggel van bevonva, ezáltal vízálló.